Recept, råd och tips

Gourmanderiets försommarsallad med Quinoa och jordgubbar

Salladen:
200 gram kokt vit Quinoa
1 tsk god olivolja
15 gröna sparrisstjälkar, skurna i bitar om ca 4 cm
1/2 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 finhackad vitlöksklyfta
8 – 10 jordgubbar i skivor
100 gram mozzarella, skuren i små kuber
1 msk färsk basilika i strimlor

Balsamicodressingen:
Blanda 4 msk balsamico, 1/2 finhackad vitlöksklyfta, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk honung, 2 tsk olivolja, och vispa tills du får en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Lägg den kokta quinoan i en salladsskål. Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i sparrisen och den finhackade vitlöken. Salta och peppra, och fräs sedan under omrörning i några minuter på medelvärme, tills sparrisen blivit lite mjukare utan att ha förlorat sin spänst.
Blanda sparrisen med quinoan, och blanda sedan i mozzarellan och jordgubbarna. Häll över balsamicodressingen, rör runt, toppa med den färska basilikan och servera i triumf till sommarens goda grillrätter.

Renskavsgryta med Amicone!

Vi blev tipsade av en av våra härliga kunder, Torbjörn om ett riktigt gott recept. Och det går utmärkt att byta ut renskav mot älgskav eller annat viltkött. Däremot är det viktigt att använda Amicone (nr 74756) för att få den rätta smaken.